Chociaż tradycyjna wigilia jest bezmięsna, bożonarodzeniowy stół nie może się obyć bez wędlin. Szynki, polędwice i wszelkiego rodzaju kiełbasy to nasz ulubiony dodatek na kanapce z chrupiącym pieczywem i domową sałatką. Chcemy w tym wyjątkowym czasie sprawić kulinarną przyjemność sobie i naszym współbiesiadnikom. To oczywiste.
Co więcej chcemy, aby nasz stół był nie tylko smaczny, ale też pięknie się prezentował. Warto zadbać o dekoracyjny półmisek, paterę czy ozdobny talerz. Będzie on zachęcał, jeśli podamy różne rodzaje wędlin, urozmaićmy całość nie tylko pod względem smaków, ale także faktury i kolorów wędlin.
Wędliny i kiełbaski warto ozdobić świeżymi dodatkami. Mogą to być pomidorki koktajlowe, ogórki, kawałki oliwek lub paski kolorowej papryki. Uszlachetnią smak, dzięki czemu całość idealnie trafi nawet w najbardziej wysublimowane gusta.
My z przyjemnością polecimy Wam kilka produktów, które będą idealne, gdy za oknem panuje zimowa, świąteczna aura.
Tradycyjny smak z Wadowic
Szynkowa Tradycyjna z Wadowic od Braci Dobrowolskich to smakowity symbol, bez którego ciężko wyobrazić sobie rodzinne, świąteczne spotkanie. Nasza Szynkowa to dobry kompan do wysłuchiwania wzruszających opowieści dziadka, zabawnych wspomnień rodziców czy wspólnego kolędowania przy choince! Nie może jej zabraknąć!
Polędwica bez konserwantów?
Oczywiście. Właśnie taka jest nasza polędwica, poleca się każdemu miłośnikowi tradycyjnych, polskich wędlin! Charakteryzuję się delikatnym smakiem i…naturalną soczystością! To z pewnością najlepszy wybór na święta, który zaskoczy gości!
Smak, który łączy pokolenia
Przysmak naszych pradziadków, babć, rodziców i kolejnych pokoleń. Esencja smaku ze staropolskiej wsi. Aromat tradycyjnej wędzarni i smak najlepszego jakościowo mięsa. To nasza Kiełbasa Wiejska z Wadowic! Mało kto wyobraża sobie święta bez jej wybornego smaku i aromatu! Polecamy wszystkim smakoszom staropolskich smaków regionalnych 🤎