Nasza firma
Od 1990 roku łączymy smakiem pokolenia.
Był rok 1990, kiedy Stanisław Dobrowolski wraz z synem Adamem założyli zakład mięsny. W późniejszych latach dołączyli do nich pozostali synowie. Dzisiaj firma zatrudnia ponad 600 pracowników i łączy technologię z troską o to, by wędliny wadowickie były najlepszymi produktami dla Twojej rodziny.
Kluczem do sukcesu Dobrowolskich jest wnikliwa analiza rynku mięsnego i panujących na nim trendów, dzięki łączeniu tradycji ze zmieniającymi się gustami konsumentów, firma stale osiąga sukcesy.
Dobrowolscy od zawsze preferują polskie mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Współpraca z lokalnymi hodowcami oraz dbałość o środowisko naturalne idą w parze z dbałością o ekologię, która od zawsze była wpisana w misję firmy.
Misja i wartości
We wszystkich działaniach prowadzą nas następujące wartości:

Zaspokojnenie jego potrzeb to nasz nadrzędny cel


Partnerstwo jest podstawą naszej relacji

Spełniamy najważniejsze standardy

Razem budujemy wspólny sukces

Dbamy o rodziny naszych konsumentów i pracowników.


Dobrowolscy w liczbach:
32lata
doświadczenia


8
ogólnopolskich
marek



600+
wykwalifikowanych
pracowników

198
smacznych
produktów

5770+
sklepów w polsce

80
samochodów
dostawczych
90%
obsługujemy
rynek własną flotą


1500
ton wyrobów
mięsnych miesięcznie

21 000m2
powierzchni produkcyjnej


Marka Dobrowolscy od ponad trzech dekad przywodzi na myśl wyśmienity smak, który łączy przy stołach pokolenia zarówno na co dzień, jak i od święta.

Wcielamy w życie zasady zrównoważonego rozwoju.
Zasady te obejmują następujące obszary:

Bezpieczeństwo żywności
Własna ubojnia oraz nowoczesne laboratorium technologiczne, panel sensoryczny, system zarządzania jakością BRC i IFS oraz monitoring na różnych etapach produkcji i sprzedaży zapewniają naszym produktom nie tylko przestrzeganie wymogów stawianych przez Unię Europejską ale i pewność, że spełnią one Wasze oczekiwania.

Bezpieczeństwo i higiena pracy pracowników
Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przetwórstwa mięsnego wymagają zastosowania wszelkich możliwych środków ostrożności, co czynimy na każdym etapie pracy. Odpowiadamy za całość procesu produkcyjnego i na każdym z jego cykli przestrzegamy nie tylko jasno określonych rozporządzeń, ale i dbamy o jakość naszych produktów. Pozwala nam na to wieloetapowy proces kontroli oraz nowoczesne sprzęty.

Odpowiednie traktowanie zwierząt
Z respektem przestrzegamy wszelkich przepisów o ochronie zwierząt. Jesteśmy w pełni świadomi tego, że odpowiednie traktowanie zwierząt przekłada się nie tylko na jakość naszych produktów, ale i wizerunek odpowiedzialnej firmy. Wychodzimy z założenia, że stosunek do zwierząt jest miernikiem kultury człowieka.

Ochrona środowiska
Nie bylibyśmy dumni z naszych produktów, nie mając pewności co do ich jakości oraz odpowiednich warunków ich wyrobu. Te wiążą się z dbaniem o środowisko, w którym żyjemy zarówno my, jak i zwierzęta. Nasza działalność opiera się na przestrzeganiu wszelkich przepisów dotyczących ochrony środowiska.

Wspieramy lokalną społeczność
Dobrowolscy są firmą rodzinną – nie tylko zbudował ją ojciec z synem, ale i daje zatrudnienie całym pokoleniom. Pracują w niej rodziny pochodzące z regionu. Ważnym aspektem naszej pracy jest integracja, stąd organizowanie imprez i pikników lokalnych połączonych z serwowaniem wyrobów Dobrowolskich.
Produkty jak i firma zostaje nagradzana
w wielu konkursach i badaniach

DZIĘKUJEMY ZA ZAUFANIE I WYBÓR NASZYCH WĘDLIN I MIĘS