Nasza firma
Od 1990 roku łączymy smakiem pokolenia.
Był rok 1990, kiedy Stanisław Dobrowolski wraz z synem Adamem założyli zakład mięsny. W późniejszych latach dołączyli do nich pozostali synowie. Dzisiaj firma zatrudnia ponad 600 pracowników i łączy technologię z troską o to, by wędliny wadowickie były najlepszymi produktami dla Twojej rodziny.
Kluczem do sukcesu Dobrowolskich jest wnikliwa analiza rynku mięsnego i panujących na nim trendów, dzięki łączeniu tradycji ze zmieniającymi się gustami konsumentów, firma stale osiąga sukcesy.
Dobrowolscy od zawsze preferują polskie mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Współpraca z lokalnymi hodowcami oraz dbałość o środowisko naturalne idą w parze z dbałością o ekologię, która od zawsze była wpisana w misję firmy.
Misja i wartości
We wszystkich działaniach prowadzą nas następujące wartości:
Marka Dobrowolscy od ponad trzech dekad przywodzi na myśl wyśmienity smak, który łączy przy stołach pokolenia zarówno na co dzień, jak i od święta.
Wcielamy w życie zasady zrównoważonego rozwoju.
Zasady te obejmują następujące obszary:
Bezpieczeństwo żywności
Własna ubojnia oraz nowoczesne laboratorium technologiczne, panel sensoryczny, system zarządzania jakością BRC i IFS oraz monitoring na różnych etapach produkcji i sprzedaży zapewniają naszym produktom nie tylko przestrzeganie wymogów stawianych przez Unię Europejską ale i pewność, że spełnią one Wasze oczekiwania.
Bezpieczeństwo i higiena pracy pracowników
Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przetwórstwa mięsnego wymagają zastosowania wszelkich możliwych środków ostrożności, co czynimy na każdym etapie pracy. Odpowiadamy za całość procesu produkcyjnego i na każdym z jego cykli przestrzegamy nie tylko jasno określonych rozporządzeń, ale i dbamy o jakość naszych produktów. Pozwala nam na to wieloetapowy proces kontroli oraz nowoczesne sprzęty.
Odpowiednie traktowanie zwierząt
Z respektem przestrzegamy wszelkich przepisów o ochronie zwierząt. Jesteśmy w pełni świadomi tego, że odpowiednie traktowanie zwierząt przekłada się nie tylko na jakość naszych produktów, ale i wizerunek odpowiedzialnej firmy. Wychodzimy z założenia, że stosunek do zwierząt jest miernikiem kultury człowieka.
Ochrona środowiska
Nie bylibyśmy dumni z naszych produktów, nie mając pewności co do ich jakości oraz odpowiednich warunków ich wyrobu. Te wiążą się z dbaniem o środowisko, w którym żyjemy zarówno my, jak i zwierzęta. Nasza działalność opiera się na przestrzeganiu wszelkich przepisów dotyczących ochrony środowiska.
Wspieramy lokalną społeczność
Dobrowolscy są firmą rodzinną – nie tylko zbudował ją ojciec z synem, ale i daje zatrudnienie całym pokoleniom. Pracują w niej rodziny pochodzące z regionu. Ważnym aspektem naszej pracy jest integracja, stąd organizowanie imprez i pikników lokalnych połączonych z serwowaniem wyrobów Dobrowolskich.
Produkty jak i firma zostaje nagradzana
w wielu konkursach i badaniach
DZIĘKUJEMY ZA ZAUFANIE I WYBÓR NASZYCH WĘDLIN I MIĘS