Sezon na grilla trwa! Przed nami kolejny, długi czerwcowy weekend. To okazja do kolejnych spotkań na świeżym powietrzu z rodziną, a także znajomymi.
Jak przyrządzić pyszne potrawy z grilla, aby zaimponować zaproszonym gościom?
W pierwszej kolejności zadbajcie o jakościowo dobre produkty. Oprócz klasycznych kiełbasek wrzućcie na ruszt kiełbaski bawarskie, kiełbaski z piersią kurczaka, kiełbasę grillową z serem, kaszankę śląską, bekonówkę czy krupnioka. Mało kto wie, że można również grillować kiełbasy wiejskie. Gwarantujemy, że zestaw kiełbas od Dobrowolskich, a mianowicie kruchutka podsuszana, kiełbasa krucha z piersią kurczaka i wiejska z Wadowic zachwyci Was smakiem i aromatem.
Jak zrobić marynatę na grilla?
Marynować na grilla możemy praktycznie wszystko. Od kiełbasy, poprzez karczek, schab, kurczaka, skrzydełka, szaszłyki…aż po różnego rodzaju warzywa. Specjalnie dla Was przygotowaliśmy przepis na marynatę, którą możecie wykorzystać zarówno do kiełbasy, jak i różnego rodzaju mięsa.
Najlepsze grilLOVE dipy
Obowiązkowym elementem do potraw z grilla są sosy i dipy, które wzbogacają smak i aromat dań. Masz dosyć oklepanych smaków na grillu – ketchupu, musztardy i sosu czosnkowego? Zatem czas na coś nowego! Podpowiadamy jak przygotować prosty, a zarazem oryginalny dip.
Sos do grilla miodowo-musztardowy
Składniki:
-
5 łyżek ulubionej musztardy
-
3 łyżki płynnego miodu
-
2 łyżki sok z cytryny
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek
-
sól, pieprz
Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Podawać do kiełbasy, mięsa czerwonego lub białego i grillowanych warzyw.
Zaskocz gości…APETYCZNĄ potrawą z grilla!
Chcesz zaskoczyć swoich gości oryginalnym przepisem na danie z grilla? Mamy dla Ciebie wyjątkowy przepis. Krupniok ognisty to propozycja zarówno dla wszystkich weteranów naszych smaków, jak i dla osób, które dopiero zaczynają podróż po naszych smakołykach! Gwarantujemy, że to prawdziwy ogień smaku i aromatu – polecamy!
Smacznego!