Z utęsknieniem czekamy na długie, letnie wieczory. Ale zanim będzie można posiedzieć z rodzinką i znajomymi pod gołym niebem na prawdę długo, przed nami pierwsze majowe grillowanie! Grill odkurzony po półrocznym pobycie w piwnicy?
Jak się przygotować do sezonu?
Zadbaj o grill! Bez dobrego i CZYSTEGO grilla przyrządzenie pysznych potraw nie będzie możliwe. Wyjmij wcześniej urządzenie, aby oczyścić je z kurzu i brudu. Przetrzyj rożen, ruszt, pojemnik na tłuszcz. A i koniecznie pozbądź się zwęglonych resztek!
Sprawdź, czy wszystko prawidłowo działa. A akcesoria… Szczypce, łopatki na miejscu?
Pamiętaj także, że do palenia w grillu powinno się używać wyłącznie węgla drzewnego lub drewna z drzew liściastych. Drzewa iglaste zawierają duże ilości żywic, które spalając się mogą uwalniać szkodliwe substancje.
W żadnym wypadku nie należy rozpalać grilla z kartonów, gazet, dykty, malowanego czy lakierowanego drewna. Użyte do barwienia substancje podczas spalania wydzielają toksyczne związki i negatywnie wpływają na smak potrawy.
Warto rozpalać grilla bez użycia rozpałki, parafiny czy ropy. Choć trwa to nieco dłużej, to dym pochodzący z samego węgla wolny jest od substancji lotnych wydzielanych przez te produkty.
Wszystko jasne? No to możemy zaczynać polecanie! A jest co polecać ponieważ w tym sezonie mamy dla Was sporo nowości.
KIEŁBASA ZE ŚWINIOBICIA MARKI POLSKIE RARYTASY Idealna na sobotniego grilla! Do tego warzywa dla świeżości, przyprawy dla pikanterii. Tradycyjnie, ale z twistem!
KIEŁBASA GŁOGOWSKA Z LINII POLSKICH RARYTASÓW To doskonała propozycja zarówno na ruszt grillowy, jak i smażenie nad ogniskiem. Dobre, bo polskie! Polecamy!
A! I niezmiennie na MAJÓWKOWO-GRILLOWE okazje polecamy Wam całą linie produktów z linii GRILL APPÉTIT! Jeśli sama kiełbasa nie zaspokoi Waszych kubków smakowych, to spróbujcie wrzucić na ruszt kiełbasę grillową z serem.
https://dobrowolscy.pl/grillappetit/
Gwarantujemy, że taki kalejdoskop smaków zaskoczy zarówno Was, jak i Waszych gości!
Smacznego!