Wiosną jemy lżej
Przesilenie wiosenne, czyli pogorszenie nastroju i samopoczucia na przełomie zimy i wiosny sprawia, że czujemy się nieswojo. Potrzeba nam trochę czasu, aby przebudzić się z zimowego snu i wskoczyć w życie z nową energią. Jak pomóc sobie w najprostszy sposób? Zadbać o właściwą dietę!
Zdrową to znaczy jaka? Zrównoważoną i zbilansowaną. Ograniczmy białe pieczywo, niezdrowe przekąski i dania typu fast food, a sięgnijmy po owoce i warzywa. Na co dzień powinny być też z nami kasze, ryby, orzechy i pieczywo pełnoziarniste. To pomoże nam dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin i minerałów, co korzystnie wpłynie na jego funkcjonowanie. Bądźmy dla siebie dobrzy, zacznijmy dzień od pełnowartościowego śniadania, a już na pewno nie wybiegajmy z domu bez niego.
Pomysł na zdrowe i lekkie śniadanie!
Z myślą o klientach, którzy uwielbiają jeść lżej przygotowaliśmy specjalną linię produktów KUKURUKU! Produkty pozbawione sztucznych dodatków, z wysoką zawartością mięsa i korzeniami sięgającymi do rodzinnych tradycji. Produkty tradycyjnie wędzone, o doskonałym smaku, które jednocześnie pozbawione są fosforanów, sztucznych barwników oraz substancji zagęszczających.
Jedną z naszych wędlin w rodzinie KUKURYKU jest SZYNKOWA Z FILETA
Możecie ją wykorzystać do przepysznych śniadaniowych tostów.
Łapcie przepis!
Tosty z awokado, jajkiem sadzonym na SZYNKOWEJ Z FILETA:
-
ciemne pieczywo
-
1 awokado
-
1 czerwona cebula
-
szczypiorek
-
kilka plasterków SZYNKOWEJ Z FILETA
-
jajka
-
oliwa z oliwek
-
sól oraz pieprz
-
cytryna
Awokado przekrawamy na pół i przy pomocy łyżki przekładamy do miseczki. Dodajemy oliwę, sok z połowy cytryny, pół, drobno posiekanej czerwonej cebuli doprawiamy solą i pieprzem. Ugniatamy widelcem, aż powstanie kremowa pasta.
Na średnio rozgrzanej patelni układamy chleb, skrapiamy oliwą i smażymy aż będzie chrupiący. Na drugiej patelni podsmażamy szynkową z fileta (dwa plasterki na tost) i wbijamy jedno jajko na środek. Doprawiamy solą oraz pieprzem, przykrywamy pokrywką i smażymy, aż białko się zetnie. Składamy tosty! Smarujemy chleb pastą z awokado, układamy sadzone jajko z SZYNKOWĄ Z FILETA. Posypujemy szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Pamiętajcie śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Jeśli wiosna jeszcze nie przyniosła ze sobą dobrego nastroju i apetytu przychodzimy z pomocą!
Sprawdźcie całą linię KUKURYKU na naszej stronie: