Jedną z naszych wartości jest
najwyższa jakość wyrobów
Dbamy o relacje z każdym klientem, o jego satysfakcję i zaufanie, a jedyną drogą, by je zdobyć jest troska o wysoką jakość produktów. Opowieść o wędlinach i produktach mięsnych z górnej półki zaczyna się od mięsa ze sprawdzonej ubojni, prowadzi przez przyjazne, nowoczesne i równocześnie sprzyjające zdrowiu technologie, a kończy się na stole klientów.
Dbamy o to, by nasze produkty były dokładnie takimi, które podalibyśmy własnej rodzinie, stąd dbałość o ochronę środowiska, sięganie jedynie po sprawdzone mięso wysokiej jakości oraz ciągły rozwój, który pozwala nam na utrzymanie bliskich i rodzinnych relacji z klientami.
Sprawdź z czego wynika nasza jakość
Tradycja masarska
Od lat trzymamy się naszych rodzinnych receptur, które w połączeniu z tradycjami wędliniarskimi regionu nadają naszym wyrobom smaku, który kojarzy się z niedzielnymi i świątecznymi wizytami u babci. Te miłe wspomnienia przenosimy na współczesne stoły zabierając Was w podróż w czasie, która przenosi Was tam, gdzie najlepszy smak i rodzinna atmosfera.
Tradycja jest dla nas zarówno fundamentem jak i punktem wyjścia. Opierając się o nią tworzymy nowe produkty, które mają wspólny mianownik w postaci smaku rodzinnych śniadań, obiadów i spotkań. Dążymy do twórczego rozwinięcia najlepszych tradycji przy jednakowym zachowaniu rodzinnych tradycji.
Pochodzenie mięsa
Przepis na wyroby mięsne dobrej jakości zaczyna się w miejscu, z którego pochodzi surowiec. Dla nas, dla Dobrowolskich, wytwarzanie produktów, które połączą smakiem pokolenia jest możliwe jedynie wówczas, gdy współpracuje się ze sprawdzonymi dostawcami.
Dobrowolscy od początku istnienia firmy rozwijali własną bazę mięsa inwestując w ubój i rozbiór wieprzowiny. Obecnie firma ubija miesięcznie 15 tysięcy sztuk żywca wieprzowego polskiego pochodzenia oraz współpracuje z jedynie pewnymi dostawcami. Jest to gwarancja dostarczenia klientom produktów z najwyższej klasy wieprzowiny.
Mięso wysokiej jakości wraz z najnowszymi rozwiązaniami technologicznymi oraz audytami jakościowymi, które służą stałemu doskonaleniu produktów przekładają się na to, że z dumą prezentujemy nasze wyroby.
Przyprawy i dodatki
Wykwintny i szlachetny smak wędlin to zasługa mięsa dobrej jakości i przypraw dobieranych zgodnie z rodzinnymi recepturami. Przyprawy, którymi doprawiamy nasze wyroby również pochodzą od sprawdzonych dostawców. Stawiamy jedynie na produkty wysokiej jakości, w których nie ma miejsca na GMO.
Zadaniem przypraw jest nadanie potrawom smaku i aromatu, o co dba nasz panel sensoryczny. To właśnie najbardziej wysublimowanym “nosom” zawdzięczamy niepowtarzalny smak naszych wędlin.
Własne laboratorium
Zakładowe laboratorium stoi na czele troski o bezpieczny produkt. Tworzą je certyfikowane laboratorium mikrobiologiczne, pracownia sensoryczna i system zarządzania jakością BRC; IFS.
Jednym z niezmiennych filarów naszej działalności jest stałe dążenie do podnoszenia jakości naszych produktów. Ten proces nie mógłby się odbyć bez kontroli jakości, która przebiega w sposób wieloetapowy. Pierwszym są kontrole przeprowadzane jeszcze u naszych dostawców. Następnie sprawdzane jest mięso przeznaczone do przetworzenia. Kontrolom stałym poddawane są warunki mikrobiologiczne w naszym zakładzie.
To nie koniec monitoringu jakościowego, w dalszej kolejności kontrole odbywają się podczas produkcji wędlin oraz w punktach sprzedaży. Wszystkim podjętym krokom przyświeca jeden cel – pewność, że na Wasz stół trafią produkty zdrowe i świeże.
Solidna logistyka
Nie mielibyśmy pewności, że nasze wyroby szybko i prawidłowo (tj. w odpowiedniej temperaturze) transportowane są do hurtowni i sklepów w całym kraju, bez posiadania floty własnych samochodów dostawczych z chłodniami. 90% rynku obsługujemy własną flotą, w pozostałych sytuacjach współpracujemy tylko ze sprawdzonymi dostawcami, którzy również dokładają starań, by nasze produkty dotarły w miejsce docelowe w sposób szybki i w odpowiednich warunkach.
Informacja o wpływie działalności wykonywanej przez jednostkę organizacyjną na zdrowie ludzi i na środowisko
Na podstawie art. 32c ust. 2 ustawy Prawo atomowe (Dz. U. z 2019 r., poz. 1792, z późn. zm.), informuję, że w jednostce organizacyjnej:
Dobrowolscy Sp. z o.o.
jednostka wykonuje działalność związaną z narażeniem na promieniowanie jonizujące, polegającą na wykorzystaniu promieniowania jonizującego w analizatorze rentgenowski MeatMaster II.
Jednostka posiada zezwolenie Prezesa Państwowej Agencji Atomistyki Nr D-19080 na wykonywanie działalności polegającej na: stosowaniu urządzenia wytwarzającego promieniowanie jonizujące – analizatora rentgenowskiego MeatMaster II.
Jednostka prowadzi kontrolę narażenia pracowników zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie dawek granicznych promieniowania jonizującego /Dz.U z 2005 poz.168/- dopuszczalna wartość narażenia na promieniowanie jonizujące wynosi:
- pracownicy: 20 mSv/rok;
- ogół ludności: 1 mSv/rok.
Uwaga:
- na podstawie zmierzonych i obliczonych dawek stwierdza się, że działalność w minionych 12 miesiącach nie miała negatywnego wpływu na zdrowie ludzi i środowiska.
- Pracownia nie uwalnia do środowiska substancji promieniotwórczych.