
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 5
Poziom trudności: łatwy
LISTA ZAKUPÓW:
Parówki: 500 g
Kalafior: 300 g
Borowiki: 200 g
Śmietana 30%: 200 ml
Curry: 20 g
Sól: 4 g
Pieprz: 4 g
Ser cheddar:150 g
Majonez: 50 g
Parówki kroimy na talarki i podsmażamy z borowikami i obgotowanym kalafiorem podzielonym na różyczki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Do lekko przestudzonej mieszanki dodajemy majonez i układamy na blaszce w formę małej zapiekanki i posypujemy tartym serem. Zapiekamy przez 10 minut w temperaturze 150 stopni. Ze śmietany i mieszanki curry robimy sos (redukujemy do gęstości i doprawiamy solą i pieprzem). Na talerzu układamy zapieczone warzywa z parówkami i obficie polewamy sosem. Dekorujemy świeżymi ziołami.