
9 października 2018
Sałatka z szynką tradycyjnie wędzoną, jajkami przepiórczymi i burakami na majonezie kaparowym
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 5
Poziom trudności: łatwy
LISTA ZAKUPÓW:
Szynka Tradycyjnie Wędzona: 150 g
Jajka przepiórcze: 10 szt.
Buraki: 150 g
Kapusta pekińska: 200 g
Miód: 10 g
Majonez: 10 g
Kapary w zalewie: 10 g
Kiełki rzodkiewki
Szynkę kroimy w kostkę o boku 2 centymetrów. Jajka gotujemy na twardo, buraczki gotujemy i doprawiamy solą, pieprzem i miodem. Kapustę szatkujemy drobno. Majonez miksujemy z kaparami i odrobiną zalewy. Talerz smarujemy sosem kaparowym, układamy luźno kapustę i dekoracyjnie jajka, szynkę i buraczki. Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki.