Loader

Dobrowolscy - tradycyjne wędliny z Wadowic

X
Fundusze Europejskie Fundusze Europejskie
Dobrowolscy - 100% polskiego kapitału

Dobrowolscy
100%
Polskiego kapitału

9 października 2018

Paluszki z ciasta filo z parówkami i świeżym szpinakiem na salsie pomidorowej

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 5
Poziom trudności: łatwy

LISTA ZAKUPÓW:

Parówki słoneczne: 250 g
Ciasto filo: jeden płat
Szpinak świeży: 50 g
Masło: 10 g
Sól: 3 g
Pieprz: 3 g
Pomidor: 150 g
Oliwa: 30 ml
Bazylia: 2 g

Ciasto filo kroimy ostrym nożem na 3 kawałki odpowiednio do wielkości parowki (powinno wystawać około 1 centymetra z każdej strony), smarujemy roztopionym masłem i układamy świeży szpinak. Na szpinak kładziemy parówkę i zawijamy. Wrzucamy na około 5 minut na głęboki tłuszcz, aż ciasto sie zarumieni. Pomidory kroimy w kostkę i doprawiamy oliwą, solą, pieprzem i bazylia. Usmażone paluszki kładziemy na salsie z pomidorów i dekorujemy świeżym szpinakiem.

Jesteśmy już w
6000+
sklepach w Polsce
Nasze produkty możesz znaleźć m.in. w sieciach: Delikatesy Centrum, Stokrotka, Groszek, Lewiatan, Społem, Jubilatka, Piotruś Pan, Spar, Euro, Cezar, E.Leclerc, HITPOL, Nasz Sklep, Passa, Zielony koszyk, Gram, Wegar, Tradycja&Jakość, Polska Grupa Zakupowa Kupiec, Tomi Markt SZUKAJ