Loader

Dobrowolscy - tradycyjne wędliny z Wadowic

X
Fundusze Europejskie Fundusze Europejskie
Dobrowolscy - 100% polskiego kapitału

Dobrowolscy
100%
Polskiego kapitału

26 czerwca 2018

Bigos staropolski z kiełbasą wiejską, śliwkami i czerwonym winem

Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 15 min
Poziom trudności: średnio trudny

LISTA ZAKUPÓW:

Kiełbasa wiejska Tradycyjnie Wędzona: 500 g
Kapusta kiszona: 500 g
Kapusta świeża: 600 g
Cebula: 100 g
Wino czerwone: 500 ml
Koncentrat pomidorowy: 80 g
śliwki suszone: 10 g
Majeranek: 5 g
Sól: 5 g
Pieprz: 5 g
Borowik suszony: 10 g

Kapustę świeżą szatkujemy i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną siekamy, odciskamy i gotujemy. Kiełbasę Tradycyjnie Wędzoną przesmażamy z cebulą i koncentratem pomidorowoym. W rondlu łączymy obie kapusty, kiełbasę i podlewamy czerwonym winem. Dorzucamy śliwki oraz grzyby suszone i dusimy wszystko do miękkości i połączenia smaków. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Jesteśmy już w
6000+
sklepach w Polsce
Nasze produkty możesz znaleźć m.in. w sieciach: Delikatesy Centrum, Stokrotka, Groszek, Lewiatan, Społem, Jubilatka, Piotruś Pan, Spar, Euro, Cezar, E.Leclerc, HITPOL, Nasz Sklep, Passa, Zielony koszyk, Gram, Wegar, Tradycja&Jakość, Polska Grupa Zakupowa Kupiec, Tomi Markt SZUKAJ