
Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 15 min
Poziom trudności: średnio trudny
LISTA ZAKUPÓW:
Kiełbasa wiejska Tradycyjnie Wędzona: 500 g
Kapusta kiszona: 500 g
Kapusta świeża: 600 g
Cebula: 100 g
Wino czerwone: 500 ml
Koncentrat pomidorowy: 80 g
śliwki suszone: 10 g
Majeranek: 5 g
Sól: 5 g
Pieprz: 5 g
Borowik suszony: 10 g
Kapustę świeżą szatkujemy i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną siekamy, odciskamy i gotujemy. Kiełbasę Tradycyjnie Wędzoną przesmażamy z cebulą i koncentratem pomidorowoym. W rondlu łączymy obie kapusty, kiełbasę i podlewamy czerwonym winem. Dorzucamy śliwki oraz grzyby suszone i dusimy wszystko do miękkości i połączenia smaków. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.