Loader

Dobrowolscy - tradycyjne wędliny z Wadowic

X
Fundusze Europejskie
Dobrowolscy - 100% polskiego kapitału

Dobrowolscy
100%
Polskiego kapitału

Ze względu na aktualną sytuację w Polsce i na świecie, w trosce o Państwa bezpieczeństwo i najwyższe standardy, którymi kierujemy się od początku działalności firmy tj. już 30 lat, wprowadziliśmy szereg dodatkowych działań zapobiegawczych. Aby rozwiać Państwa wątpliwości czy nasze produkty są bezpieczne dla zdrowia przedstawiamy po krótce, w jaki sposób dbamy o higienę pracowników, a także miejsca pracy gdzie powstają nasze wyroby.

12 zasad bezpieczeństwa

standardy w naszej firmie

Zmiana godzin prac poszczególnych brygad i działów w celu uniknięcia bliskiego kontaktu pomiędzy pracownikami oraz modyfikacja godzin przerw na posiłki (pracownicy jedzą małymi grupkami ludzi i siedzą w bezpiecznych odległościach od siebie, dezynfekcja stołówki po posiłkach).

Pomiar temperatury ciała każdego pracownika (nawet 2x na zmianę) i dokładny wywiad zdrowotny ze szczególnym uwzględnieniem objawów COVID-19.

Dodatkowe szkolenia tematyczne z zakresu podjętych działań i wdrożonych procedur obejmujących plan działań mający na celu zmniejszenie ryzyka zakażenia i wystąpienia objawów koronawirusa na terenie firmy.

Montaż dodatkowych dozowników z płynem do dezynfekcji rąk w miejscach, gdzie występuje wzmożony ruch pracowników oraz w korytarzach komunikacyjnych stref administracyjnych.

Dodatkowe środki ochrony dla pracowników działów produkcyjnych (zabezpieczenie twarzy) oraz dla kierowców (maseczki, rękawice, płyny dezynfekcyjne).

Oddelegowanie maksymalnej ilości pracowników do pracy w systemie home office, które ma na celu ograniczenie ryzyka związanego z ewentualnym zakażeniem.

Ograniczenie do niezbędnego minimum spotkań wewnętrznych, wdrożenie telekonferencji pomiędzy działami.

Wstrzymanie wejścia do firmy osób trzecich.

Dezynfekcja stróżówki kilka razy dziennie.

Obowiązkowa 48h kwarantanna dla dokumentacji i przesyłek odbieranych z zewnątrz.

Weryfikacja temperatury ciała z wykorzystaniem kamery termowizyjnej.

Niezależnie od obrotu sytuacji i różnych okoliczności – wszyscy eksperci (lekarze, inspekcja sanitarna, weterynaria) zapewniają, że żywność nie jest nośnikiem koronawirusa, więc jest bezpieczna.